6 verrassende manieren waarop Knoflook uw gezondheid stimuleert
Knoflook. Geroosterd in olijfolie, kan het in uw mond smelten als boter, terwijl als het rauw en gesneden is, bitter en scherp kan smaken. Hoe u het ook gebruikt, deze op kruiden lijkende groente biedt belangrijke voordelen, zowel voor het innerlijke als voor het uiterlijke.
Het is de organische zwavelverbinding allicine in het look die zorgt voor de bittere smaak en die het tot een gezonde toevoeging aan uw dieet maakt.
Wat kan knoflook voor u doen
1. Het stimuleert de immuniteit: In reageerbuisjes schijnt knoflook kankercellen te doden, en studies die bij mensen gedaan werden tonen enkele resultaten in diezelfde richting. Volgens de ‘Women’s Health Study’ van Iowa, waarin zowat 41.000 vrouwen van middelbare leeftijd vertegenwoordigd zijn,dat zijn zij die gewoonlijk wel knoflook, groenten en fruit eten, hebben deze tot 35 per cent minder kans op darmkanker. De voordelen komen wel van rauw en gekookt knoflook, niet van de supplementen.
2. Het werkt als ontstekingsremmer: Onderzoek heeft aangetoond dat lookolie werkt als een ontstekingsremmer. Dus als u het moeilijke en ontstoken gewrichten en spieren, wrijf u ze best in met die olie.
3. Het verbetert de cardiovasculaire gezondheid: Men is het er nog steeds niets over eens of knoflook invloed heeft op uw cholesterolpeil, maar onderzoek wijst in de richting dat het wel een positieve invloed kan hebben op uw bloedvaten en uw bloeddruk.
De onderzoekers geloven dat de rode bloedcellen de zwavel in look kunnen omzetten in waterstofsulfide gas die de bloedvaten doet uitzetten, waardoor de bloeddruk gemakkelijker kan geregeld worden.
De Duitse E-commissie , die gelijkt op de ‘Food & Drug Administration’ van de V.S., beveelt een dagelijks gebruik van 4 gram look aan,- wat overeenkomt met een groot teentje look – om het risico op een hartziekte te verminderen.
4. Het schenkt u beter haar en huid: De antioxidante en antibacteriële eigenschappen van look kunnen uw huid zuiveren door de bacteriën die acne veroorzaken te doden. Sommige gegevens tonen aan dat het wrijven van rauw look over puistjes ze kan doen verdwijnen. Denk er wel aan, dat het ook een brandend gevoel kan veroorzaken op uw huid.
5. Bescherm uw voedsel: Die zelfde antibacteriële eigenschappen in verse look kan ook de bacteriën doden die tot voedselvergiftiging leiden, waaronder salmonella en E.coli. Gebruik echter geen look ter vervanging voor een goede voedselhygiëne en voedselbehandeling.
6. Het behandelt ook voetschimmel: Look pakt ook schimmels aan. Als u last heeft van voetschimmel dompel dan uw voeten in lookwater en wrijf rauwe look over uw voeten om de schimmel die jeuk veroorzaakt, te bestrijden.